domingo, 12 de febrero de 2012

A1



1. Posa un exemple de permanència de la tradició oral en l’actualitat i justifica la teva elecció

En l’actualitat  les frases fetes o els refranys són un exemple de tradició oral. Aquestes dites com per exemple: “Qui la fa, la paga" o "De bones intencions, l'infern n'és ple". No les hem après mitjançant els llibres sinó que han estat transmeses de forma oral. Els nostres pares o avis, en feien menció de tant en tant i és d'aquesta manera com les hem interioritzat.



2. Fes una breu explicació (pròpia, no copiada) dels següents conceptes. Pots donar la teva opinió:

- “nadius digitals”: Són aquella generació que ha nascut a l'era digital i que conviu amb tots els elements tecnològics. Han après a utilitzar els aparells de forma totalment natural i espontània.

- “immigrants digitals”: Són les generacions anteriors a les dels "nadius digitals" que s'han hagut d'adaptar a les noves tecnologies, a vegades amb èxit i a vegades sense.

- “web relacional” i quins són els seus aspectes clau: 


Degut a que estem a una època en la qual hi predominen les xarxes socials, les webs no s'han quedat enrere i hi han aportat opcions de la mateixa vessant per millorar el funcionament d'aquestes. Un dels aspectes clau és l'opció de poder participar i interactuar per a millorar el funcionament de l'espai web. De la web relacional han sorgit les xarxes socials, un model de web en el qual els usuaris són els que aporten la informació, el contingut, fotografies... per tal de que la resta pugui opinar o compartir



3. Fes una relació dels productes o serveis de la Web social dels quals siguis un usuari actiu (és a dir, dels que tinguis obert un perfil) i una altra relació dels que coneguis o hagis vist algun cop, encara que no siguis un usuari actiu. Pots agafar com a referent la relació d’eines de la web social dels apunts.

Nosaltres som usuaris de Facebook però no de Twitter. Twitter té la característica de ser d’àmbit més global,entre els usuaris no cal que existeixi una relació minimament personal, a diferencia de Facebook. Amb Twitter el que busques és estar actualitzat, informat, conèixer en tot moment el que passa al teu voltant, i al món. Mentre que a Facebook és de caire personal o més íntim ja que només t'assabentes de les coses que passen sobre el teu cercle social. Apart, Facebook incorpora el xat, eina que et permet parlar amb els amics o conèixer a noves persones de forma més propera. 







 Enric Ivern i Jordi Angrill  

No hay comentarios:

Publicar un comentario