lunes, 5 de marzo de 2012

A7

1. A partir de la lectura de l’article “Els reptes de la Llarga Cua: quan les notícies sensibles són eternes”:

- Comenteu el tema principal que tracta l’article


L’article fa al·lusió a l'actual problemàtica d'Internet, plantejant que avui dia la informació d'una persona és reflectida públicament a la xarxa, i que aquest fet es pot arribar a entendre com una violació a la vida privada de cadascú. 


-Penseu que en algún cas concret un diari digital hauria de retirar una noticia ja publicada a petició d’un ciutadà?



No considerem que s'hagi de retirar una noticia digital ja que ja ha estat llegida per diversos usuaris, el que si creiem adient és publicar un altra article demanant disculpes o bé rectificant l'article escrit anteriorment per evitar conflictes. Tot i així, creiem que el que és més important és comprobar que la informació que volem publicar sigui la veridica. 




2. Triar un dels següents diaris: La Vanguardia, El Periódico, Ara, Sport, El Mundo Deportivo. 
- Localitzeu la informació sobre les polítiques de privacitat, indiqueu si els mitjans en ténen, i l'ús que en poden fer de les dades recopilades els seus usuaris.
Política de privacitat del diari SPORT



La política de privacitat recull informació sobre com nosaltres, utilitzem la informació de l'espai web que estem usant i quines coses que ens ofereix la web ens interessa més o menys. La política de privacitat s'entén com a acceptada a partir del moment en què fem ús de la informació.


Cookies


Són petits fixers de dades que es generen a l'ordinador de l'usuari i permet, a la web que estan visitant, que aquesta conegui informació com el dia i hora de l'última vegada que l'usuari ha entrat a la web en qüestió, el disseny de continguts que l'usuari ha escollit a l'entrar a la web, l'idioma que ha escollit, etc. 


Formularis


Quan el usuari facilita les seves dades personals, està permetent al titular de l'espai web al tractament de les seves dades per a les finalitats que el mateix espai web indica.




Com l'altra parella del blog ha indicat, aqui teniu les sancions que s'imposen si no es respecten les polítiques de privacitat esmentades:


http://www.portaley.com/protecciondatos/



Jordi Angrill i Julia Jové

No hay comentarios:

Publicar un comentario