martes, 8 de mayo de 2012

A19


1. Tria dos bancs d'imatges: AGE Fotostock i Getty Images.

AGE Fotostock:
- Copia i enganxa la imatge seleccionada: Fotografia
- Copia el títol o descripció de la imatge:
  · Títol: Morning view on Lake Como and Argegno from Via Schignano in winter, Argegno on Lake Como (V45-854662)
  · Descripció: Morning view on Lake Como and Argegno from Via Schignano in winter, Argegno on Lake Como. Lombardy, Italy. Código Foto: V45-854662. Fotógrafo: Jevgenija Pigozne. Colección: age fotostock. Derechos Protegidos

- Indica els termes de cerca utilitzats i explica el més clarament possible el procés seguit fins a seleccionar la foto: He anat a la web esmentada. He seleccionat fotografies amb drets privats, un cop alla a la barra buscadora he posat "viatges" i s'ha obert la pàgina amb moltes fotografies i he agafat aquesta, que crec que s'apropa a la temàtica del nostre bloc

- Indica si la foto és del tipus Editorial o del Tipus Creative: És tipus creative ja que la foto és feta per una professional.

- Indica si té drets gestionats o royalty free: 
Té drets gestionats ja que els té protegits.

Getty Images:
- Copia i enganxa la imatge seleccionada: Fotografia
- Copia el títol o descripció de la imatge:
  · Títol: Italy, Venice, couple in St Mark's Square, man taking photograph
  · Descripció: No en té.

- Indica els termes de cerca utilitzats i explica el més clarament possible el procés seguit fins a seleccionar la foto: He anat a la web esmentada. Al passar el cursor per sobre la barra de búsqueda he seleccionat "sin royalty" i he escrit "viajes". A la pàgina que m'ha dirigit, he clickat sobre la imatge seleccionada i s'ha obert una finestra amb informació sobre la fotografia.
- Indica si la foto és del tipus Editorial o del Tipus Creative: És creative perquè és feta per una persona.

- Indica si té drets gestionats o royalty free: És royalty free, és a dir, que no té els drets d'autor protegits, qualsevol pot fer el que vulgui amb la fotografia. 

- Compara i comenta els dos bancs d'imatges a partir de la teva experiència: 
Tan AGE fotostock com Getty Images són bancs de fotografies força complets on hi trobes un gran nombre d'aquestes de qualsevol tema. Potser em decantaria més per Getty Images perquè el procés de recerca és més fàcil i senzill. Simplement en passar el cursor per sobre la barra de cerca ja pots filtrar quin tipus de fotografia vols, en canvi, a AGE fotostock ho has de rebuscar més per les opcions que et proporciona la web, tot i que en el fons, és gairebé el mateix.



 Jordi Angrill

No hay comentarios:

Publicar un comentario